Uprość wyrażenie.

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
paulina1993a
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9
Rejestracja: 14 paź 2009, o 18:35
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 5 razy

Uprość wyrażenie.

Post autor: paulina1993a »

\(\displaystyle{ \sin x \cdot \cos x^{2}+\sin x^{3}}\)
Proszę o pomoc!
Ostatnio zmieniony 11 lut 2010, o 13:58 przez miki999, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm . Poprawa wiadomości.
Awatar użytkownika
kamello
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 48
Rejestracja: 20 maja 2009, o 19:39
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: B-stok
Pomógł: 16 razy

Uprość wyrażenie.

Post autor: kamello »

\(\displaystyle{ sinx{cos^2}x+{sin^3}x=sinx({cos^2}x+{sin^2}x)=sinx}\)
ODPOWIEDZ