wykresy funkcji trygonometrycznych

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
varianttsi
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 95
Rejestracja: 25 paź 2009, o 20:12
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Dolnośląskie

wykresy funkcji trygonometrycznych

Post autor: varianttsi »

jak wyglądają wykresy tych funkcji trygonometrycznych:
\(\displaystyle{ y = tg ^{2}x

y=3sin ^{2}x

y=ctg ^{2} x

y=tgx +ctgx

y=sinx \cdot sin2x \cdot (tgx + ctgx)}\)
Awatar użytkownika
Akademicki
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 46
Rejestracja: 20 paź 2009, o 16:03
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Olsztyn
Podziękował: 2 razy
Pomógł: 7 razy

wykresy funkcji trygonometrycznych

Post autor: Akademicki »

o tak: <macha rękoma>

ściągnij sobie program jakiś do rysowania wykresów funkcji (np freewareowy FNGRAPH) albo kup mathematicę i rysuj..
ODPOWIEDZ