Wykres funkcji

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Lbubsazob
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4672
Rejestracja: 17 maja 2009, o 13:40
Płeć: Kobieta
Podziękował: 124 razy
Pomógł: 978 razy

Wykres funkcji

Post autor: Lbubsazob »

Jak narysować wykres funkcji \(\displaystyle{ f(x)=sin ^{2}x-cos ^{2}x}\) i \(\displaystyle{ f(x)=cos ^{2}x-sin ^{2}x}\)? Bo chyba jest inny sposób niż podnosić to do kwadratu
wszamol
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 490
Rejestracja: 7 maja 2009, o 22:01
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 64 razy

Wykres funkcji

Post autor: wszamol »

\(\displaystyle{ cos ^{2} x-sin ^{2}x=cos2x}\) a to już łatwo narysować

z kolei \(\displaystyle{ sin ^{2}x-cos ^{2}x=-cos2x}\)
ODPOWIEDZ