równania banalne

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Math2010
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 62
Rejestracja: 13 wrz 2009, o 10:20
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 38 razy

równania banalne

Post autor: Math2010 »

pokaże jeden przykład który zrobiłem:

\(\displaystyle{ \cos x= \frac{ \sqrt{2} }{2} = \frac{\pi}{4} +2k \pi \ \cup \ x= -\frac{\pi}{4} + 2k \pi}\)

jak zrobić jeśli mam cos x=1 ??? albo cos x=0 tgx=0 ? wiem wszystko reszte co się dzieje jak jest - przed itp tylko z tym mam problem. proszę o pomoc
Ostatnio zmieniony 5 lut 2010, o 19:06 przez Rogal, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Poprawa wiadomości.
ODPOWIEDZ