Tożsamość trygonometryczna.

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Willy10
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9
Rejestracja: 17 sty 2010, o 18:24
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław

Tożsamość trygonometryczna.

Post autor: Willy10 »

\(\displaystyle{ cos \frac{1}{9} \pi + sin \frac{1}{9} \pi - cos \frac{4}{9}\pi - sin \frac{4}{9}\pi + cos \frac{7}{9}\pi + sin \frac{7}{9}\pi = 0}\)
piasek101
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23496
Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: piaski
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 3264 razy

Tożsamość trygonometryczna.

Post autor: piasek101 »

Dodaj oddzielnie sinusy i oddzielnie kosinusy.
ODPOWIEDZ