Znajdź najmniejsze dodatnie rozwiązanie równania

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
PannaAnna
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 22
Rejestracja: 27 sty 2010, o 20:53
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Kraków

Znajdź najmniejsze dodatnie rozwiązanie równania

Post autor: PannaAnna »

Znajdź najmniejsze dodatnie rozwiązanie równania \(\displaystyle{ cos \sphericalangle 60 \cdot sin4x-sin \sphericalangle 60 \cdot cos4x= \frac{ \sqrt{3} }{2}}\).
matshadow
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 941
Rejestracja: 17 gru 2007, o 21:48
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kingdom Hearts
Podziękował: 6 razy
Pomógł: 222 razy

Znajdź najmniejsze dodatnie rozwiązanie równania

Post autor: matshadow »

To jest równoważne temu:
\(\displaystyle{ \sin(4x-60^{o})=\frac{\sqrt{3}}{2}}\)
ODPOWIEDZ