Uprość wyrażenie

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
anusia89a
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 15
Rejestracja: 27 sty 2010, o 13:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Tczew
Podziękował: 2 razy

Uprość wyrażenie

Post autor: anusia89a »

\(\displaystyle{ \left(tg \alpha +ctg \alpha \right) ^{2}- \left( tg \alpha -ctg \alpha \right) ^{2}}\)
Dudas
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 333
Rejestracja: 4 lis 2009, o 20:38
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Poznan
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 75 razy

Uprość wyrażenie

Post autor: Dudas »

Wynik to 4
Rozpisz nawiasy i sprawdź, wskazówka :
\(\displaystyle{ ctg(x)*tg(x) = 1}\)
ODPOWIEDZ