rozwiąż równanie

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
menus20
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 152
Rejestracja: 20 wrz 2008, o 15:24
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Nie powiem
Podziękował: 23 razy

rozwiąż równanie

Post autor: menus20 »

\(\displaystyle{ cos( \frac{ \alpha }{x}) + \frac{1}{2}x ^{2}=2x-3}\)


\(\displaystyle{ \alpha =360}\)
Dudas
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 333
Rejestracja: 4 lis 2009, o 20:38
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Poznan
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 75 razy

rozwiąż równanie

Post autor: Dudas »

Jezeli 360 to stopnie to nie zachodzi taka równość
piasek101
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23496
Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: piaski
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 3264 razy

rozwiąż równanie

Post autor: piasek101 »

x = 2
ODPOWIEDZ