tozsamości trygonometryczne

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
toffik067
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 29 gru 2009, o 20:10
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Jaslo

tozsamości trygonometryczne

Post autor: toffik067 »

\(\displaystyle{ \frac{1- cos^{4} \alpha +sin ^{4} \alpha }{1-sin ^{6} \alpha - cos^{6} \alpha }= \frac{2}{ 3cos^{6} \alpha } }}\)

-- 26 sty 2010, o 17:52 --

;/-- 26 sty 2010, o 18:58 --prosze pomóżcie!;(
piasek101
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23496
Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: piaski
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 3264 razy

tozsamości trygonometryczne

Post autor: piasek101 »

toffik067 pisze:\(\displaystyle{ \frac{1- cos^{4} \alpha +sin ^{4} \alpha }{1-sin ^{6} \alpha - cos^{6} \alpha }= \frac{2}{ 3cos^{6} \alpha } }}\)
Sprawdź czy dobrze napisałeś prawą stronę.

Mam : \(\displaystyle{ L=\frac{2}{3cos^2 x}}\) (ale na szybkiego)
ODPOWIEDZ