Szykanie wartości z wykresu

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
simonX
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 136
Rejestracja: 21 paź 2009, o 19:03
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: bt-ow

Szykanie wartości z wykresu

Post autor: simonX »

Tutaj mi chodzi o liczby zespolone jeżeli np. moduł liczby zespolonej wyszedł mi \(\displaystyle{ \frac{ \sqrt{2}}{2}}\) dla np sinusa i muszę teraz odczytać wartość z osi X tak ? to zaznaczam sobie na osi Y najpierw tą wartość to chyba jest trochę mniej niż polowa i i pźniej odczytuje wartość z osi X tak to się robi?
piasek101
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23496
Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: piaski
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 3264 razy

Szykanie wartości z wykresu

Post autor: piasek101 »

Zna się taka tabelkę ,,0; 30; 45; 60; 90".

Ps. \(\displaystyle{ 0,5\sqrt 2\approx 0,70710678118654752440084436210485}\)
ODPOWIEDZ