Dziedzina, zbiór wartości, równanie, nierówność..

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
xaari
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 26
Rejestracja: 16 gru 2009, o 15:24
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Wro

Dziedzina, zbiór wartości, równanie, nierówność..

Post autor: xaari »

Określić dziedzinę i zbiór wartości funkcji \(\displaystyle{ f(x) = sinx \cdot sin2x \cdot (tgx+ctgx)}\). Wykonać wykres funkcji \(\displaystyle{ g(x)=f(x-45 ^{o} ) +1}\) i rozwiązać równanie \(\displaystyle{ g(x)=0}\). Posługując się sporządzonym wykresem określić zbiór rozwiązań nierówności \(\displaystyle{ g(x) \ge 0}\).

Proszę o pomoc
piasek101
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23496
Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: piaski
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 3264 razy

Dziedzina, zbiór wartości, równanie, nierówność..

Post autor: piasek101 »

Dziedzina ze względu na tg i ctg.

Po przekształceniu mam : \(\displaystyle{ f(x)=2sinx}\)
ODPOWIEDZ