Określ zbiór wartości funkci
1)\(\displaystyle{ f(x)=cos( \frac{pi}{2} sinx)}\) - to wiem jak zrobić graficznie, ale jakby to rozpisać to jakby to mogło wyglądać? Odp: <0,1>
Dziękuje za pomoc
Określ zbiór wartości funkcji
-
- Użytkownik
- Posty: 656
- Rejestracja: 11 gru 2009, o 16:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: aaa
- Pomógł: 119 razy
Określ zbiór wartości funkcji
\(\displaystyle{ -1 \le sinx \le 1\\
- \frac{pi}{2} \le \frac{pi}{2} \cdot sinx \le \frac{pi}{2}}\)
jakie wartosci przyjmuje \(\displaystyle{ cosx}\) w przedziale: \(\displaystyle{ x \in <- \frac{pi}{2};\frac{pi}{2}>}\) ?
- \frac{pi}{2} \le \frac{pi}{2} \cdot sinx \le \frac{pi}{2}}\)
jakie wartosci przyjmuje \(\displaystyle{ cosx}\) w przedziale: \(\displaystyle{ x \in <- \frac{pi}{2};\frac{pi}{2}>}\) ?