\(\displaystyle{ cos=-\frac{2 \sqrt{13} }{13}}\)
jaki jest sinus?
Wartość sin
-
- Użytkownik
- Posty: 1567
- Rejestracja: 15 gru 2008, o 16:38
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Ostrzeszów/Wrocław
- Podziękował: 8 razy
- Pomógł: 398 razy
Wartość sin
\(\displaystyle{ sin^{2} \alpha +cos^{2} \alpha=1}\)
\(\displaystyle{ sin^{2} \alpha= 1- \frac{4}{13}}\)
\(\displaystyle{ sin^{2} \alpha= \frac{9}{13}}\)
\(\displaystyle{ sin \alpha= \frac{3 \sqrt{13} }{13} \quad \vee \quad sin \alpha= - \frac{3 \sqrt{13} }{13}}\)
\(\displaystyle{ sin^{2} \alpha= 1- \frac{4}{13}}\)
\(\displaystyle{ sin^{2} \alpha= \frac{9}{13}}\)
\(\displaystyle{ sin \alpha= \frac{3 \sqrt{13} }{13} \quad \vee \quad sin \alpha= - \frac{3 \sqrt{13} }{13}}\)
Wartość sin
a jesli wiem, ze ten kąt znajduje się w przedziale od (0,180) stopni to moge wybrac dodatniego sinusa, prawda?