twierdzenie Rolle`a dla y=cos

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Freem
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 8
Rejestracja: 6 sty 2010, o 22:12
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Poznań

twierdzenie Rolle`a dla y=cos

Post autor: Freem »

Twierdzenie Rolle`a:

Niech f będzie ciągłą funkcją rzeczywistą określoną na przedziale domkniętym [a,b], różniczkowalną na przedziale otwartym (a,b). Wówczas jeżeli f(a) = f(b), to istnieje taki punkt c należący do przedziału otwartego (a,b), że
f'(c) = 0.

Mam zastosować twierdzenie Rolle`a dla y=cos
Ktoś wie jak to zrobić?
Awatar użytkownika
Zordon
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4977
Rejestracja: 12 lut 2008, o 21:42
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 75 razy
Pomógł: 910 razy

twierdzenie Rolle`a dla y=cos

Post autor: Zordon »

podstawić do wzoru?
ODPOWIEDZ