witam,
w pewnym zadaniu dochodze do ukladu równań i nie potrafie go rozwiazac, wiec prosze o pomoc w rozwiazaniu:
\(\displaystyle{ \begin{cases} 0,9999995705=sin\alpha \cdot cos\beta+cos\alpha \cdot sin\beta\\ \frac{sin\beta}{sin\alpha}=0,7715435606 \end{cases}}\)
układ równań
-
- Użytkownik
- Posty: 110
- Rejestracja: 26 maja 2007, o 17:51
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Opolskie ;)
- Podziękował: 39 razy
- Pomógł: 2 razy
układ równań
zadanie jest z geodezji, wciecie wstecz. W programie potrafie wyliczyć. W zadaniu mam współrzedne trzech punktów, licze azymuty, nastepnie katy i uzalezniam je od dlugosci, po uzaleznieniu dostaje taki układ:
\(\displaystyle{ \begin{cases} 99,941=\alpha+\beta \\ \frac{86,08 \cdot sin\beta}{sin(70,173) \cdot sin\alpha} = \frac{73,05}{sin(87,717)} \end{cases}}\)
ps. wszystkie kąty sa w gradach;)
\(\displaystyle{ \begin{cases} 99,941=\alpha+\beta \\ \frac{86,08 \cdot sin\beta}{sin(70,173) \cdot sin\alpha} = \frac{73,05}{sin(87,717)} \end{cases}}\)
ps. wszystkie kąty sa w gradach;)