wykresy funkcji trygonometrycznych

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
matma17
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 157
Rejestracja: 5 gru 2008, o 17:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 1 raz

wykresy funkcji trygonometrycznych

Post autor: matma17 »

Witam
Mam takie pytanie jak obliczyć i narysować wykres funkcji y=cos(1)
piasek101
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23496
Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: piaski
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 3264 razy

wykresy funkcji trygonometrycznych

Post autor: piasek101 »

matma17 pisze:Witam
Mam takie pytanie jak obliczyć i narysować wykres funkcji y=cos(1)
Nie wiem czy nie ma pomyłki w przepisywaniu.

Jak obliczyć - kalkulator (\(\displaystyle{ a\approx 0,99984769515639123915701155881391}\)).
Jak narysować - to pozioma linia y = a.
matma17
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 157
Rejestracja: 5 gru 2008, o 17:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 1 raz

wykresy funkcji trygonometrycznych

Post autor: matma17 »

I tu pojawai się problem
zrobiłem wykres w Advanced grapher i wygląda to tak
AU
AU
8a9cbff3b913ff79m.jpg (3.75 KiB) Przejrzano 43 razy
[/url]
piasek101
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23496
Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: piaski
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 3264 razy

wykresy funkcji trygonometrycznych

Post autor: piasek101 »

Problemu nie ma - trzeba wpisać w radianach.
ODPOWIEDZ