rownanie trygonometryczne

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Ankaaa993
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 371
Rejestracja: 16 kwie 2009, o 21:03
Płeć: Kobieta
Podziękował: 142 razy

rownanie trygonometryczne

Post autor: Ankaaa993 »

rozwiaz równanie:
\(\displaystyle{ sin^{4}\frac{x}{2}+cos^{4}\frac{x}{2}=\frac{5}{8}}\) ,\(\displaystyle{ x\in(-\pi,\pi)}\)
anna_
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 16328
Rejestracja: 26 lis 2008, o 20:14
Płeć: Kobieta
Podziękował: 35 razy
Pomógł: 3248 razy

rownanie trygonometryczne

Post autor: anna_ »

166911.htm
ODPOWIEDZ