Znajdz miary kąrów rombu

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
browc
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9
Rejestracja: 19 maja 2009, o 19:50
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 4 razy

Znajdz miary kąrów rombu

Post autor: browc »

Znajdź miary kąrów rombu o boku długości 6 m i polu równym 34 m^2

wyniki
71 109 71 109
fala21
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 136
Rejestracja: 20 lip 2009, o 00:30
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 15 razy
Pomógł: 3 razy

Znajdz miary kąrów rombu

Post autor: fala21 »

h=34/6=5,66
SIN a=5.66/6
b=180-a
ODPOWIEDZ