Podać dziedzinę i sporządzić wykres funkcji

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Mecio
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 84
Rejestracja: 22 lis 2009, o 17:48
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 6 razy

Podać dziedzinę i sporządzić wykres funkcji

Post autor: Mecio »

\(\displaystyle{ f(x) = 2 sin (x - \frac{\pi}{3} )}\)

Jak się za to zabrać?
Starwalker
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 56
Rejestracja: 20 maja 2009, o 20:51
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 13 razy
Pomógł: 1 raz

Podać dziedzinę i sporządzić wykres funkcji

Post autor: Starwalker »

Jest to funkcja sinus przesunięta o \(\displaystyle{ \frac{\pi}{3}}\) w prawo i "rozciągnięta" dwa razy.
Mecio
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 84
Rejestracja: 22 lis 2009, o 17:48
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 6 razy

Podać dziedzinę i sporządzić wykres funkcji

Post autor: Mecio »

faktycznie ;]
ODPOWIEDZ