wyznacz tg

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
maxiking99
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 37
Rejestracja: 29 gru 2009, o 21:23
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: polska
Podziękował: 1 raz

wyznacz tg

Post autor: maxiking99 »

\(\displaystyle{ sin ^{4} \alpha +cos ^{4} \alpha = \frac{5}{9}}\)
oblicz \(\displaystyle{ tg ^{2} \alpha}\)
Ostatnio zmieniony 29 gru 2009, o 23:06 przez maxiking99, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Dasio11
Moderator
Moderator
Posty: 10223
Rejestracja: 21 kwie 2009, o 19:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 40 razy
Pomógł: 2361 razy

wyznacz tg

Post autor: Dasio11 »

Hint:    
ODPOWIEDZ