nierówność, trygonometria

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
adacho90
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 197
Rejestracja: 24 cze 2008, o 15:24
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Biała Podlaska
Podziękował: 41 razy

nierówność, trygonometria

Post autor: adacho90 »

Udowodnić, że dla dostatecznie dużych \(\displaystyle{ \ n \in \mathbb{N} \sin\frac{1}{n}> \frac{1}{1+n}}\).
Ostatnio zmieniony 29 gru 2009, o 15:27 przez lukasz1804, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Temat umieszczony w złym dziale.
ODPOWIEDZ