Jedno równanie

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Kulfon
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 48
Rejestracja: 23 wrz 2007, o 20:38
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 1 raz

Jedno równanie

Post autor: Kulfon »

\(\displaystyle{ cosx = e^{x}}\)

Jak?
piasek101
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23496
Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: piaski
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 3264 razy

Jedno równanie

Post autor: piasek101 »

Wg mnie nie znajdziesz wszystkich analitycznie - jedno widać na oko.

Ale poczekaj na opinie innych.
Kulfon
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 48
Rejestracja: 23 wrz 2007, o 20:38
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 1 raz

Jedno równanie

Post autor: Kulfon »

A gdyby x=<-2;-1> to da się rozwiązać? Chodzi mi o to jedno rozwiązanie ale nie x=0.
ODPOWIEDZ