Rozwiąż podaną nierówność-dla mnie stanowi to pewną trudność

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
placebo_domingo
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 19
Rejestracja: 8 gru 2009, o 20:48
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: koronowo

Rozwiąż podaną nierówność-dla mnie stanowi to pewną trudność

Post autor: placebo_domingo »

1. \(\displaystyle{ sin(x- \frac{\pi}{3})}\)

2. \(\displaystyle{ tg(2x+ \frac{\pi}{2})}\)
Byłbym wdzięczny za wszelką uzyskaną pomoc. Dziękuję.
t137
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 13
Rejestracja: 29 lis 2008, o 14:47
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Toruń
Podziękował: 2 razy
Pomógł: 1 raz

Rozwiąż podaną nierówność-dla mnie stanowi to pewną trudność

Post autor: t137 »

gdzie jest ta nierówność?
ODPOWIEDZ