Jak narysować funkcję...

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
menda90
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 21 paź 2009, o 20:57
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Krk

Jak narysować funkcję...

Post autor: menda90 »

Witam, mam taką funkcję do narysowania, a raczej policzenie z niej całki oznaczonej, ale z tym to sobie radzę

\(\displaystyle{ f(x) = cos^{3}(x)sin^{2}(x)}\) na przedziale \(\displaystyle{ [ \frac{\pi}{2} , \pi]}\)

ale nie wiem od której strony się do tego zabrać, aby to wyrysować...
ODPOWIEDZ