Cosinus kąta ostrego \(\displaystyle{ \alpha}\) jest trzy razy większy od jego sinusa. Wówczas:
a. cos \(\displaystyle{ \alpha}\) = \(\displaystyle{ \frac{3}{4}}\)
b. tg\(\displaystyle{ \alpha}\) = 3
c. tg\(\displaystyle{ \alpha}\) = \(\displaystyle{ \frac{1}{3}}\)
d. sin\(\displaystyle{ \alpha}\) = \(\displaystyle{ \frac{1}{3}}\)
Cosinus trzy razy większy od sinusa
-
- Użytkownik
- Posty: 1659
- Rejestracja: 12 lip 2009, o 10:44
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Skierniewice/Rawa Maz.
- Podziękował: 8 razy
- Pomógł: 278 razy