wartosci cosinusa i sinusa
wartosci cosinusa i sinusa
mam takie pyt co nalezy zrobic jezeli warosc cos wychodz mi 1.094 jak to odczytac jaki kat poniewaz w tabeli jest tylko do 1.000 takze mi wyszzedl cos 9,333 moze cos takiego wyjsc??
-
- Użytkownik
- Posty: 51
- Rejestracja: 12 gru 2009, o 18:29
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Pomógł: 5 razy
-
- Użytkownik
- Posty: 51
- Rejestracja: 12 gru 2009, o 18:29
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Pomógł: 5 razy
wartosci cosinusa i sinusa
1.094 to wartość funkcji cos, czy argument?
Pierwsza opcja jest niemożliwa, a przy drugiej 1.094 to \(\displaystyle{ \frac{1.094}{\pi}\cdot 180}\) stopni/
Pierwsza opcja jest niemożliwa, a przy drugiej 1.094 to \(\displaystyle{ \frac{1.094}{\pi}\cdot 180}\) stopni/
wartosci cosinusa i sinusa
no to jest ta wartos ktora ja musze juz z tych tablic odczytac nie wiem moze zly pomiar zrobilem albo zle odczytalem z miernikow