równania i nierówności trygonometryczne

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
barwos
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 18
Rejestracja: 13 gru 2009, o 13:28
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: S-ce

równania i nierówności trygonometryczne

Post autor: barwos »

Witam prosiłbym o wytłumaczenie mi 2 równań i jednej nierówności

a) \(\displaystyle{ \sin (2x-1) = - \frac{\sqrt{2}}{2}}\),
b) \(\displaystyle{ \cos\left(2x+\frac{\pi}{3}\right)=-0,5}\),
c) \(\displaystyle{ \sin 2x\cdot\cot x<0}\),
d) \(\displaystyle{ \tan^2(x)>1}\).

Z góry dziękuję za pomoc
Ostatnio zmieniony 13 gru 2009, o 15:22 przez lorakesz, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
ODPOWIEDZ