Wyznacz ziór wartości funkcji

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Agguś
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 30
Rejestracja: 2 sty 2009, o 15:21
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Gdynia
Podziękował: 5 razy

Wyznacz ziór wartości funkcji

Post autor: Agguś »

Wyznacz zbiór wartości funkcji
\(\displaystyle{ f(x) = \sin x + \cos x}\)
Ostatnio zmieniony 12 gru 2009, o 16:45 przez lorakesz, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
izak110
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 252
Rejestracja: 2 lut 2009, o 16:18
Płeć: Kobieta
Podziękował: 47 razy

Wyznacz ziór wartości funkcji

Post autor: izak110 »

\(\displaystyle{ f(x)=\sin x + \sin\left( \frac{\pi}{2}-x\right)}\) i dalej wzór na sumę.
Ostatnio zmieniony 12 gru 2009, o 16:46 przez lorakesz, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
Agguś
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 30
Rejestracja: 2 sty 2009, o 15:21
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Gdynia
Podziękował: 5 razy

Wyznacz ziór wartości funkcji

Post autor: Agguś »

A jak to zrobić dalej?
Skorzystać z sumy i różnicy f. trygonometrycznych?
izak110
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 252
Rejestracja: 2 lut 2009, o 16:18
Płeć: Kobieta
Podziękował: 47 razy

Wyznacz ziór wartości funkcji

Post autor: izak110 »

Agguś pisze:A jak to zrobić dalej?
Skorzystać z sumy i różnicy f. trygonometrycznych?
tak, i wyszło mi \(\displaystyle{ ZW< -\sqrt{2} ; \sqrt{2}>}\)
zati61
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 656
Rejestracja: 11 gru 2009, o 16:54
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: aaa
Pomógł: 119 razy

Wyznacz ziór wartości funkcji

Post autor: zati61 »

ODPOWIEDZ