Udowodnij równosć

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
bhutan
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 98
Rejestracja: 7 gru 2009, o 21:21
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kalisz
Podziękował: 11 razy
Pomógł: 3 razy

Udowodnij równosć

Post autor: bhutan »

Udowodnij równość:

\(\displaystyle{ 2cos \frac{4 \prod}{7} (cos \frac{2 \prod}{7} +cos \frac{\prod}{6}) =- \frac{1}{2}}\)
piasek101
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23496
Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: piaski
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 3264 razy

Udowodnij równosć

Post autor: piasek101 »

Kalkulator pokazuje, że to nie jest prawdą.
ODPOWIEDZ