zad z trygonometrii

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Za?amka
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 83
Rejestracja: 5 lut 2009, o 14:21
Płeć: Kobieta
Podziękował: 2 razy

zad z trygonometrii

Post autor: Za?amka »

oblicz wartosci pozostalych funkcji trygonometrycznych kata ostego \(\displaystyle{ \alpha}\) wiedzac ze\(\displaystyle{ \alpha = \frac{3}{4}}\)
Awatar użytkownika
mx2
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 553
Rejestracja: 14 paź 2006, o 19:43
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 5 razy
Pomógł: 108 razy

zad z trygonometrii

Post autor: mx2 »

Załamka pisze:oblicz wartosci pozostalych funkcji trygonometrycznych kata ostego \(\displaystyle{ \alpha}\) wiedzac ze\(\displaystyle{ \alpha = \frac{3}{4}}\)
Możesz uzupełnić treść zadania? Jaka funkcja trygonometrzyczna przyjmuje \(\displaystyle{ \frac{3}{4}}\)

Mając jedną funkcję drugą można wyliczyć ze wzorów:
\(\displaystyle{ sin^{2}+cos^{2}=1}\)
\(\displaystyle{ tgx=\frac{sinx}{cosx}}\)
ODPOWIEDZ