wyznacz zbior wart i wyznacz wart param t

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
cicha
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 10
Rejestracja: 11 lis 2009, o 21:53
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: pieklo

wyznacz zbior wart i wyznacz wart param t

Post autor: cicha »

Dana jest funkcja f(x)=cosx
Wyznacz zbiór wartości funkcji g(x)=sinx-f(x)+2
Wyznacz te wartości parametru t \(\displaystyle{ \in}\)<-π;π>, dla ktorych równanie \(\displaystyle{ log_{1/3}}\)(x+1)-\(\displaystyle{ log_{1/3}}\)x-f(2t)=0 ma rozwiązanie.
ODPOWIEDZ