Wyrażnie do obliczenia

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
ola123_89
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 42
Rejestracja: 2 lis 2009, o 22:11
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: koszalin
Podziękował: 16 razy

Wyrażnie do obliczenia

Post autor: ola123_89 »

Wyrażenie \(\displaystyle{ \frac{\sin \alpha + \tg \alpha}{\sin \alpha}}\) jest równe

Bardzo prosze o pomoc
barakuda
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1086
Rejestracja: 22 paź 2009, o 19:37
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Polen
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 306 razy

Wyrażnie do obliczenia

Post autor: barakuda »

\(\displaystyle{ = \frac{sin + \frac{sin}{cos} }{sin} = \frac{ \frac{sin cos +sin}{cos} }{sin} = \frac{sin(cos+1)}{sin cos} = \frac{cos+1}{cos}}\)
ODPOWIEDZ