Iloczyn cosinusów kątów

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Kubaz
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 54
Rejestracja: 2 mar 2009, o 20:33
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 9 razy

Iloczyn cosinusów kątów

Post autor: Kubaz »

Witam mam nadzieję, że pomożecie mi z tym zadaniem. Proszę o dokładne wytłumaczenie o co chodzi.
W trójkącie prostokątnym o kątach ostrych \(\displaystyle{ \alpha oraz \beta}\) spełniony jest warunek \(\displaystyle{ \sin\alpha + \sin\beta = \frac{\sqrt{5}}{2}}\)
Oblicz iloczyn cosinusów tych kątów
anna_
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 16328
Rejestracja: 26 lis 2008, o 20:14
Płeć: Kobieta
Podziękował: 35 razy
Pomógł: 3248 razy

Iloczyn cosinusów kątów

Post autor: anna_ »

Tu masz podobne:
viewtopic.php?t=158708
ODPOWIEDZ