narysować wykres

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
xyz90
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 43
Rejestracja: 25 paź 2009, o 10:06
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: kraina marzeń

narysować wykres

Post autor: xyz90 »

Jak narysować wykres funkcji:
\(\displaystyle{ f(x)= |\cos x| \cos x + |\sin x| \sin x}\)
w przedziale \(\displaystyle{ x\in [0,2\pi]}\)
zarówno pierwszy cosinus jak i sinus maja byc w modułach

przedział to od 0 do 2 "pi".

przepraszam za brak Latexu
Ostatnio zmieniony 3 gru 2009, o 14:35 przez Szemek, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
Tomasz Tkaczyk
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 476
Rejestracja: 20 cze 2008, o 21:34
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 8 razy
Pomógł: 93 razy

narysować wykres

Post autor: Tomasz Tkaczyk »

Rozważyć cztery przypadki:

\(\displaystyle{ cos(x), sin(x) > 0}\)

\(\displaystyle{ cos(x) > 0, sin(x) < 0}\) itd.
ODPOWIEDZ