rownanie z f. kołowa

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Chimi_De_Coso
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 46
Rejestracja: 14 lis 2009, o 20:48
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: WaWa
Podziękował: 13 razy
Pomógł: 3 razy

rownanie z f. kołowa

Post autor: Chimi_De_Coso »

\(\displaystyle{ sin(arctg3-arcctg(- \frac{1}{2})=- \frac{1}{ \sqrt{2} }}\)

Prosze o rozpisanie krok po kroku jak co sie liczy bo mam wiecej przykladow tego typu a nie bylem na lekcji. Pzdr
ODPOWIEDZ