Rozwiąż równanie

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
razerr
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 17 maja 2009, o 13:33
Płeć: Mężczyzna

Rozwiąż równanie

Post autor: razerr »

\(\displaystyle{ 1+cosx+cos\frac{x}{2}=0}\)
Awatar użytkownika
Lorek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 7150
Rejestracja: 2 sty 2006, o 22:17
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Ruda Śląska
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 1322 razy

Rozwiąż równanie

Post autor: Lorek »

Skorzystaj z
\(\displaystyle{ 1+\cos x=2\cos^2 \frac{x}{2}}\)
ODPOWIEDZ