Udowodnić tożsamość trygonometryczną

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Aqwe
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 87
Rejestracja: 17 maja 2009, o 14:22
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 14 razy
Pomógł: 4 razy

Udowodnić tożsamość trygonometryczną

Post autor: Aqwe »

Udowodnij, że:
\(\displaystyle{ cos\frac{\pi}{5} \cdot cos\frac{2\pi}{5}=\frac{1}{4}}\)
piasek101
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23496
Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: piaski
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 3264 razy

Udowodnić tożsamość trygonometryczną

Post autor: piasek101 »

102609.htm
ODPOWIEDZ