Równanie trygonometryczne

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Aqwe
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 87
Rejestracja: 17 maja 2009, o 14:22
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 14 razy
Pomógł: 4 razy

Równanie trygonometryczne

Post autor: Aqwe »

\(\displaystyle{ cos\left(\frac{2\pi}{x}\right)+\frac{1}{2}x^{2}=2x-3}\)
piasek101
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23496
Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: piaski
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 3264 razy

Równanie trygonometryczne

Post autor: piasek101 »

\(\displaystyle{ cos\left(\frac{2\pi}{x}\right)=-0,5(x-2)^2-1}\)
Aqwe
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 87
Rejestracja: 17 maja 2009, o 14:22
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 14 razy
Pomógł: 4 razy

Równanie trygonometryczne

Post autor: Aqwe »

-.- to ma być rozwiązanie?... przekształcić wzór to i ja umiem


//edit
racja zwracam honor zauważyłem już dzieki
ODPOWIEDZ