Uzasadnić tożsamość

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
r0xt4r
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 51
Rejestracja: 7 paź 2008, o 21:38
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wałbrzych
Podziękował: 29 razy
Pomógł: 6 razy

Uzasadnić tożsamość

Post autor: r0xt4r »

\(\displaystyle{ sin^4 \alpha +cos^4 \alpha = 1 - \frac{1}{2} sin^2 2 \alpha}\)
anna_
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 16328
Rejestracja: 26 lis 2008, o 20:14
Płeć: Kobieta
Podziękował: 35 razy
Pomógł: 3248 razy

Uzasadnić tożsamość

Post autor: anna_ »

\(\displaystyle{ sin^2 \alpha +cos^2 \alpha=1 \ /()^2}\)
\(\displaystyle{ sin^4 \alpha ++2sin^2\alpha cos^2\alpha +cos^4 \alpha=1}\)
ODPOWIEDZ