Równania trygonometryczne

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
choko
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 281
Rejestracja: 2 wrz 2009, o 21:10
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 9 razy
Pomógł: 2 razy

Równania trygonometryczne

Post autor: choko »

\(\displaystyle{ 6ctg^{2}x-4cos^2x=1}\)
\(\displaystyle{ 4sin^{2}x+sin^2 2x=3}\)
\(\displaystyle{ ctg^{2}x+4cos2x=5}\)
\(\displaystyle{ tgx+ctgx=4sin2x}\)
\(\displaystyle{ (cosx+sinx)^2-sin2x=\frac{1}{2}sin^2x+2cos^4x}\)
\(\displaystyle{ 4cos^2x+cos^2x=2}\)
\(\displaystyle{ 5sin^2x-3cos^2x=ctg^2x}\)
\(\displaystyle{ 2cos2x+2cos4x+3sin^2x=1}\)
ODPOWIEDZ