Znajdź tg kąta jeżeli ...

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
muchwa
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 10
Rejestracja: 2 paź 2009, o 15:32
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: zielona

Znajdź tg kąta jeżeli ...

Post autor: muchwa »

Wiedząc, że \(\displaystyle{ sin^{4}\alpha}\) + \(\displaystyle{ cos^{4}\alpha}\) = \(\displaystyle{ \frac{5}{9}}\), oblicz \(\displaystyle{ tg^{2}\alpha}\)
anna_
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 16328
Rejestracja: 26 lis 2008, o 20:14
Płeć: Kobieta
Podziękował: 35 razy
Pomógł: 3248 razy

Znajdź tg kąta jeżeli ...

Post autor: anna_ »

Jedynkę trygonometryczną znasz?
Awatar użytkownika
jerzozwierz
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 526
Rejestracja: 22 lut 2009, o 10:13
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Rzeszów
Podziękował: 8 razy
Pomógł: 42 razy

Znajdź tg kąta jeżeli ...

Post autor: jerzozwierz »

153417.htm
ODPOWIEDZ