wartosci funkcji

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Kila
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 127
Rejestracja: 19 kwie 2009, o 15:30
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 1 raz

wartosci funkcji

Post autor: Kila »

Oblicz pozostale wartosci funkcji wiedzac ze \(\displaystyle{ \alpha= \frac{ \sqrt{5} }{2} i \alpha \in (0^\circ,90
^\circ)}\)
piasek101
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23496
Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: piaski
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 3264 razy

wartosci funkcji

Post autor: piasek101 »

Kila pisze:Oblicz pozostale wartosci funkcji wiedzac ze \(\displaystyle{ \alpha= \frac{ \sqrt{5} }{2} i \alpha \in (0^\circ,90
^\circ)}\)
Miałaś w zadaniu podaną wartość funkcji, nie napisałaś jej.

Może było \(\displaystyle{ tg\alpha =...}\) albo \(\displaystyle{ ctg\alpha=...}\)
ODPOWIEDZ