Proste wyrażenie

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
sebol__14
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 90
Rejestracja: 23 sty 2009, o 19:09
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 13 razy
Pomógł: 2 razy

Proste wyrażenie

Post autor: sebol__14 »

\(\displaystyle{ 2\cdot 143,7\cdot\frac{\sin ^{2} \alpha }{2}}\)

Dla \(\displaystyle{ \alpha =7.6}\)

Lub niech ktoś powie jak się liczy to \(\displaystyle{ sin ^{2}7.6}\).
Ostatnio zmieniony 11 lis 2009, o 12:31 przez lukasz1804, łącznie zmieniany 1 raz.
piasek101
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23496
Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: piaski
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 3264 razy

Proste wyrażenie

Post autor: piasek101 »

Najwygodniej wziąć kalkulator.
Awatar użytkownika
mx2
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 553
Rejestracja: 14 paź 2006, o 19:43
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 5 razy
Pomógł: 108 razy

Proste wyrażenie

Post autor: mx2 »

sebol__14 pisze:\(\displaystyle{ 2\cdot 143,7\cdot\frac{\sin ^{2} \alpha }{2}}\)

Dla \(\displaystyle{ \alpha =7.6}\)

Lub niech ktoś powie jak się liczy to \(\displaystyle{ sin ^{2}7.6}\).
\(\displaystyle{ 2\cdot143,7\cdot\frac{sin 7.6\cdotsin7.6}{2}}\)

Sprawdzasz ile wynois \(\displaystyle{ sin 7.6}\) i liczysz
ODPOWIEDZ