Proste przekształcenie z funkcją tryg.

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Awatar użytkownika
biolga
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 203
Rejestracja: 8 wrz 2007, o 11:54
Płeć: Kobieta
Podziękował: 69 razy
Pomógł: 1 raz

Proste przekształcenie z funkcją tryg.

Post autor: biolga »

Jak to rozwiązać?

\(\displaystyle{ \sqrt{3(1- \cos ^2 \alpha)} = cos \alpha +1}\)

Już wiem, sorki.
Ostatnio zmieniony 12 lis 2009, o 08:55 przez Nakahed90, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Temat umieszczony w złym dziale.
ODPOWIEDZ