wartość alpha z dokładnością do jednego stopnia

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
SenioritaKamilaK
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 52
Rejestracja: 19 wrz 2009, o 20:23
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Warszawa

wartość alpha z dokładnością do jednego stopnia

Post autor: SenioritaKamilaK »

Z dokładnością do jednego stopnia podaj miarę takiego kąta ostrego \(\displaystyle{ \alpha}\) , dla którego \(\displaystyle{ tg \alpha = 2 \frac{1}{3}}\)

Czy to da się jakoś obliczyć i sprawdzić w tablicach?
Pozdrawiam.
piasek101
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23496
Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: piaski
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 3264 razy

wartość alpha z dokładnością do jednego stopnia

Post autor: piasek101 »

Jak dla mnie to kalkulator (albo brać z tablic) - chyba nie o to Ci chodzi.

[edit] Skąd to masz ?
ODPOWIEDZ