1. \(\displaystyle{ f(x)=\sqrt{\arccos\frac{x-5}{4}{-}\frac{\pi}{3}}\)
2. \(\displaystyle{ f(x)=\log\sqrt{\sqrt{3}{-}\arcctg{x}}}\)
Okresl dziedzine i przeciwdziedzine
-
- Użytkownik
- Posty: 3018
- Rejestracja: 23 mar 2005, o 10:26
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Gdynia
- Podziękował: 2 razy
- Pomógł: 322 razy
Okresl dziedzine i przeciwdziedzine
który zapis jest poprawny ?
\(\displaystyle{ f(x)=\sqrt{\arccos(\frac{x-5}{4}){-}\frac{\pi}{3}}\)
czy
\(\displaystyle{ f(x)=\sqrt{\arccos(\frac{x-5}{4}{-}\frac{\pi}{3})}\)
\(\displaystyle{ f(x)=\sqrt{\arccos(\frac{x-5}{4}){-}\frac{\pi}{3}}\)
czy
\(\displaystyle{ f(x)=\sqrt{\arccos(\frac{x-5}{4}{-}\frac{\pi}{3})}\)