Wyznacz dziedzine funkcji
\(\displaystyle{ y=\sqrt{tg^2x-1}}\)
Znaleźć funkcje odwrotną
\(\displaystyle{ y=1+2sin\frac{x-1}{x+1}}\)
\(\displaystyle{ y=\frac{2^x}{1+2^x}}\)
Dziedzina i funkcja odwrotna
-
- Użytkownik
- Posty: 23496
- Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: piaski
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 3264 razy
Dziedzina i funkcja odwrotna
Ostatnie :
\(\displaystyle{ y+2^x \cdot y=2^x}\)
\(\displaystyle{ y=2^x(1-y)}\)
\(\displaystyle{ 2^x=\frac{y}{1-y}}\) (można zlogarytmować stronami, obie strony są dodatnie)
\(\displaystyle{ y+2^x \cdot y=2^x}\)
\(\displaystyle{ y=2^x(1-y)}\)
\(\displaystyle{ 2^x=\frac{y}{1-y}}\) (można zlogarytmować stronami, obie strony są dodatnie)