Zbiór wartości

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
karolina668
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 76
Rejestracja: 28 lut 2009, o 19:55
Płeć: Kobieta
Podziękował: 7 razy

Zbiór wartości

Post autor: karolina668 »

Wyznacz zbior wartości funkcji y=2tgx(tgx-3ctgx)
piasek101
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23496
Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: piaski
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 3264 razy

Zbiór wartości

Post autor: piasek101 »

Zamień ctg (odpowiednio) n tg; poprzekształcaj; otrzymaj :

\(\displaystyle{ y=2tg^2 x-6}\)
karolina668
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 76
Rejestracja: 28 lut 2009, o 19:55
Płeć: Kobieta
Podziękował: 7 razy

Zbiór wartości

Post autor: karolina668 »

Tyle wiem. Ale co dalej?

Zbiór wartości = <-6, + nieskoncz.) ?
ODPOWIEDZ