twierdzenie na sume sinusow

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
pirettt
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 2 wrz 2009, o 17:31
Płeć: Kobieta

twierdzenie na sume sinusow

Post autor: pirettt »

przepraszam, mam taki problem, czy nie wie ktos jakie jest twierdzenie na sume sinusow?
udowodnienie wzoru:
\(\displaystyle{ sin \alpha + sin \beta = 2 sin ( \frac{ \alpha + \beta}{2} ) * cos ( \frac{ \alpha - \beta}{2})}\)

potrzebuję to na dziś..
Ostatnio zmieniony 6 lis 2009, o 17:06 przez miki999, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości. Cały kod LaTeX-a umieszczaj w tagach [latex].
ODPOWIEDZ