Wykresy funkcji trygonometrycznych

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
MnMK
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 219
Rejestracja: 4 wrz 2009, o 19:46
Płeć: Kobieta
Podziękował: 25 razy

Wykresy funkcji trygonometrycznych

Post autor: MnMK »

Narysuj wykres funkcji tryg.
Proszę o sprawdzenie tego czy dobrze rozumuje
a) y= |sinx| narysowałąm wykres sin i wszystkie wartości poniżej osi ox osbiłam tak że mam same wartości dodatnie dla y

b) y= sin|x| odbiłam wykres względem osi oy czyli wartość przy minus pi drugich i pi drugich wynosi 1

c) y = tg|x| +1 narysowałam tagnes odbiłam to co było poniżej osi ox (wyszła taka parabola) i przesunełam to o jeden w górę.
soku11
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6607
Rejestracja: 16 sty 2007, o 19:42
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 119 razy
Pomógł: 1823 razy

Wykresy funkcji trygonometrycznych

Post autor: soku11 »

Wszystko ok
Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ